O namaMi smo organiazacija mladih i entuzijasta iz Leposavića koja svojim radom i resursima u letnjem periodu organizuje omladinu i daje kvalitetan sadržaj regionu Ibarske doline!

Rafting srednjim tokom reke Ibar u podnožju Kopaonika počinje na teritoriju opštine Leposavić a završava u opštini Raška.

Manifestacija je zamišljena kao zajednička ideja organizatora omladine iz opština Leposavić i Raška.

Omladina koja je okupljena oko organizacije Splavarenje Ibrom “Spust Bez Granica” i prijatelja manifestacije i ove godine realiziovaće manifestaciju Spust Bez Granica. Veoma veliki broj mladih koje redovno obilazi i jednu i drugu opštinu pozitivno reaguje i odaziva se ovoj ideji.

Ideja je sažeta u samom imenu manifestacije i ona traje iz razloga zato što svi oni koji imaju širinu u razmišljanju uzimaju učešće i pomažu manifestaciju. Sama manifestacija zamišljena je u dva dana vikenda, subota i nedelja, posle drugog upisnog kruga u školama kada je svima potrebno rasterećenje i kada se završe svi studentski rokovi.

Prvog dana organizuje se omladinski kamp dok je drugi dan namenjen samom splavarenju niz Ibar sve do Raške.

 • Ova manifestacija šalje nenasilnu i prijateljsku poruku svima koji bi da nameću granice da nije prirodno postavljati granice gde ne treba da postoje. Kulturnim vikend događajem po završetku školskih obaveza a na početku letnje sezone razbijamo predrasude i strahove svima koji se plaše da prisustvuju nepoznatom.
 • Osnovni cilj manifestacije je sklapanje prijateljstava, povezivanje i uključivanje u rad prijatelja i iz drugih Opština i Gradova na unapređenju manifestacije.
 • Motivišemo omladinu i studente na kreativnost i volonterski rad u organizaciji, dodeljuju se precizni radni zadaci gde timskim i individualnim radom, afirmišemo mlade i ambiciozne kroz organizaciju i manifestaciju.
 • Mladi se nadmeću i takmiče u sportskim aktivnostima na terenu i u vodi.
 • Kuvari se takmiče u kuvanju ribljih čorbi.
 • Radimo na podizanju ekološke svesti sa posebnim akcentom na zaštitu reke kao vodenog resursa bitnog za zdravu životnu sredinu u eko sistem.
 • Manifestacija ima turistički domen koji treba svakako da pokaže lepote ovog prostora i da svaki gost koji poseti ovaj prostor ima nezaboravne sadržaje na svom godišnjem odmoru. Ovaj prostor pored izuzetnih lepota koje pruža Kopaonik, u letnjem periodu, zatim banja koje postoje u našem prostoru, Banjska, Vučanska Banja i ostataka starih srednjevekovnih gradova Galič u Sočanici, Brnjaci u Zubinom potoku, Tvrđave na Zvečanskom visu daje dosta mogućnosti za istraživanjem istorijskih priča sa ovih prostora. Ukoliko znatiželjni požele da zađu južnije od Ibra otvoriće se široki spektar znamenitih i značajnih lepih lokacija.

Poseban doživljaj pružaju naši manastiri koji su u našem okruženju u sastavni deo lepote našeg prostora.

Dakle, Srpska kulturna baština sa Kosova i Metohije zajedno sa prelepim lokacijama “stare” Raške čine jednu neraskidivu celinu prirodnih i istorijskih lepota Srbije koje svakako treba posetiti!Nauči nešto novo u prirodi!

Naša omladinska organizacija poziva mlade i zainteresovane pojedice da budu naši saradnici i uživaju u prirodnom okruženju za predstojeći preiod i realizaciju Spusta Bez Granica !

Ideja je sažeta u činjenici da mladi entuzijasti koji žele da učestvuju u programima radionica i ostalim aktivnostima u prirodi koje se mogu ostvariti kod nas upravo u periodu školskih raspusta, ispune svoje vreme korisnim saznanjima i interesantnim događajima u prirodi .

Mladi radom kroz organicaciju stiču saznanja i veštine ktoz:

 • Timski rad
 • Javni nastupi i prezentacije ideja
 • Pisanje i priprema projekta
 • Realizacija i vođenje projekta i grupe
 • Informacione tehnologije za potrebe kreativne prezentacije
 • Organizacione veštine
 • Podizanje ekološke svesti
 • Kreativne veštine
 • Boravak u prirodi

Mladi stiču neformalna znanja i veštine na osnovu kojih dobijaju preporuke korisne za dalji angažman u zajednici ili profesionalnoj orijentaciji, učestvuju na različitim aktivnostima u prirodi.

Naš višegodišnji rad i realizovani projekti sa iskustvima jesu garancija da želimo pozitivan razvoj mladih i zajednice!

 

Uključi se i postani deo tima… FORMA

 

UPITNIK ZA PRIJAVU U ORGANIZACIONI TIM
UPITNIK ZA PRIJAVU U ORGANIZACIONI TIM

 

UPITNIK ZA PRIJAVU UČESNIKA NA MANIFESTACIJU
UPITNIK ZA PRIJAVU UČESNIKA NA MANIFESTACIJU

 

Mlad čovek treba svoje vreme da ispuni korisnim sardžajima, prema njegovom interesovanju kojim jača svoje intelektualne i duhovne kapacitete svoje ličnosti. Kultura, aktivizam, predstavlja domen kojom se obogaćije svaki pojedinac pored svih drugih intelektualnih i stručnih edukacija.

Upravo naše udruženje daje prostor za kulturnu emancipaciju i kreativno napredovanje mladih kroz upoznavanje sa veštinanama koje u savremenom dobu trebaju svakom pojedincu.

Pred Vama je udruženje Splavarenje Ibrom Spust Bez granica iz Leposavića. Sa tradicijom postojanja od 2003 godine i svojom bogatim iskustvom u vođenju i edukovanju mladih.

Mladi imaju mogućnosti da steknu temeljna znanja o načinu organizovanja kroz timski rad, aktivno učešće i vođenje organizacije, pisanja projekata, medijskog nastupa, multimedijalnog marketinga, promovisanje zdravih stilova života, rad na unapredjenju turističkih potencijala sredine i nacije, unapredjuje ekološku svest, radi na izdavaštvu,

Putovanja, druženja, upoznavanje lepota, tradicije i kulture naše zemlje, upoznavanje tradicija drugih nacija jeste kulturni impuls svakome ko želi da razvija svoju mentalnu širinu, otvorenost, ljudskost.

Mladi u svom razvojnom periodu svakako trebaju da ispune vreme vežbajući kroz rad na projektima kako bi se spremili i sazreli tako obogatili svoje stručne kompetencije.

Izvolite posetite nas.

Poklonite nam poverenje i postanite deo tima!